• ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ


    Η σημερινή βραδιά είναι μια δικαίωση όλων των Ελλήνων. Της αξιοπρέπειας μας, της ηθικής μας, της ανθρωπιάς μας,της αντίληψης μας και των δυνατοτήτων μας απέναντι σε αυτούς που ήθελαν να μας πείσουν για το αντίθετο.

    Όταν σε 11 ημέρες ο κ. Τσίπρας χάσει τις εκλογές τι θα κάνει;
    Θα μείνει πρωθυπουργός ή θα υποβάλει την παραίτησή του; Γιατί όταν το 2014 κέρδισε στις ευρωεκλογές με 3,5 μονάδες διαφορά είχε πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και είχε αξιώσει από τον κ. Σαμαρά να παραιτηθεί αμέσως.
    Αν χάσει ο κ. Τσίπρας τις ευρωεκλογές θα πάει στον κ. Παυλόπουλο να υποβάλει την παραίτησή του ναι ή όχι;

    Το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών του Σύριζα δείχνει γιατί αυτές οι Ευρωεκλογές είναι τόσο σημαντικές.
    Είναι η απάντηση που θα δοθεί ξεκάθαρα από όλους μας με μαζική συμμετοχή, στην κυβέρνηση παρωδία, ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη,παραμένει χώρα δημοκρατική, ισότητας, νομιμότητας με θέληση για πρόοδο.
    Ότι γυρνάμε τελειωτικά και αμετάκλητα την πλάτη στην διαφθορά,την ανομία ,την ισοπέδωση και τον ευτελισμό του δημοσίου βίου που έφερε η πρώτη φορά αριστερά και το ''ηθικό'' της πλεονέκτημα.
    Πιο παλιοί από τους παλιούς,πιο φθαρμένοι από τους φθαρμένους.

    Η Πρόεδρος της Ελληνικής βουλής υπερήφανη (!) για την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας...

    Χημικά στο λαό από μια μόνιμα τοξική κυβέρνηση μειοψηφίας. .

    Τελικά χρειαζόμαστε πολιτικούς που πρώτα από όλα να είναι πολίτες. Με πλήρη έννοια και χωρίς μνήμη χρυσόψαρου.

    Αν ξεκινήσουμε με το να αποκτήσουμε σοβαρότητα, προχωρήσουμε με την ικανότητα και φτάσουμε στην αξιοκρατία, τότε μπορούμε να αρχίσουμε να ελπίζουμε. Μακριά από φθηνά στην αισθητική, πανάκριβα για την χώρα δε κενά επικοινωνιακά πολιτικά σόου με στόχο μόνο το ίδιο όφελος.

    Η προκλητική ρητορική της Τουρκίας και το γύρισμα της πλάτης των αγορών είναι ανάλογα κλιμακούμενα με την εικόνα αποσύνθεσης της κυβέρνησης. Σκεφτείτε λοιπόν τις αντιδράσεις σε μια κυβέρνηση ανοχής, συνώνυμο της ακυβερνησίας.

    Γνωρίζαμε ότι είναι ιδεοληπτικοί. Γνωρίζαμε ότι είναι ισοπεδωτικοί. Τώρα όμως πια μιλάμε για σκοταδιστές.

    Όταν η κυβέρνηση των Σύριζα Ανέλ με το Νόμο Παρασκευόπουλου αφήνει ανεξέλεγκτους στο δρόμο ποινικούς και τρομοκράτες, με το νόμο Γαβρόγλου παραδίδει τα πανεπιστήμια στην ανομία, ανέχεται φαινόμενα βίας και άβατα,βαφτίζει ακραίες ενέργειες παρεμβατικότητα, ενώ μονίμως καλλιεργεί κλίμα διχόνοιας και πόλωσης στην κοινωνία, δεν νομίζω ότι πρέπει να ψάχνουμε για τους ηθικούς αυτουργούς.
    Η αποδοχή είναι συνενοχή.
    Εύχομαι το εκλογικό 19 να μην δούμε κλιμάκωση παρόμοιων φαινομένων, που μοιραία δημιουργούν επικίνδυνους συνειρμούς.
    Η ασφάλεια του πολίτη πρέπει να ξαναγίνει προτεραιότητά μας.

    Οικονομική απόγνωση στα νοικοκυριά,βια και ανομία στους δρόμους,ευτελισμός της δημοκρατίας και των θεσμών,προσβολή της κοινής νοημοσύνης..Χώρα σε καταστολή. Θλιβερό.

    Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών, τα τελευταία τρία χρόνια, καταγράφεται αύξηση ύψους 136,9% στην έγκριση αιτήσεων για την απόδοση ιθαγένειας».
    Συγκεκριμένα, αναφέρει, ότι ενώ το έτος 2015 έλαβαν χώρα 14.178 εγκρίσεις αιτήσεων για απόκτηση ιθαγένειας, το 2016 καταγράφηκαν 33.487, ενώ, οι αποδόσεις ιθαγένειας για το 2017 ανήλθαν σε 33.718.
    Αναμένουμε στοιχεία του 2018,ενώ το εκλογικό 2019 ακολουθεί.

    Η έκθεση-κόλαφος της αρμόδιας Ευρωπαίας Επιτρόπου καταγράφει:

    τις τρισάθλιες συνθήκες διαβίωσης στους χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών,
    την πλήρη έλλειψη ιατρικού προσωπικού και φαρμακευτικής περίθαλψης,
    την απουσία συνθηκών ασφαλείας για εκείνους που διαμένουν, αλλά και εκείνους που εργάζονται στα κέντρα υποδοχής.
    τα διαδοχικά κρούσματα βιασμών ανηλίκων και ανυπεράσπιστων γυναικών,
    τον αδικαιολόγητο υπερσυνωστισμό προσφύγων και παράνομων μεταναστών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, παρόλο που οι ροές έχουν μειωθεί σημαντικά,
    την πλήρη απουσία σχεδίου από πλευράς της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση ενός νέου Μεταναστευτικού,
    που προκαλούν μοιραία διεθνή εξευτελισμό στη χώρα μας.

    Από τα 85 εκ. ευρώ που έχουν διατεθεί για τη σίτιση των προσφύγων, τα 10 εκατομμύρια ευρώ έχουν δοθεί με απευθείας αναθέσεις και τα άλλα 57 εκ. ευρώ με διαγωνισμούς χωρίς δημοσίευση προκηρύξεως...
    Ένεκα ανθρωπισμού να υποθέσω...

    Η νέα γενιά Ελλήνων που ονειρεύεται και καινοτομεί.
    Υποχρέωση μας να τους παρέχουμε το πλαίσιο για να μπορούν να δημιουργούν και να προσφέρουν.
    Εδώ στο τόπο μας

    Η κυβέρνηση ''πέτυχε'' οι τέσσερις συστημικές τράπεζες να έχουν κεφαλαιοποίηση κάτω από 5 δισ. ευρώ, κάτι που πραγματικά αποτελεί θλιβερή πρωτιά .
    Το μεγαλύτερο πρόβλημα των τραπεζών είναι το πιστωτικό ρίσκο καθώς δάνεια ύψους 88,6 δισ. ευρώ δεν εξυπηρετούνται, ποσοστό που αντιστοιχεί περίπου στο 48% του συνολικού δανεισμού και του ελληνικού ΑΕΠ ,για να κατανοήσουμε την άμεση σύνδεση των τραπεζών με την οικονομία.
    Θα ήθελα να ξέρω πάντως πως νιώθουν σήμερα όλοι αυτοί που ασχολούνταν με την γκαρνταρόμπα του κυρίου Βαρουφάκη και τα νταούλια του κυρίου Τσίπρα όταν προειδοποιούσαμε για την επερχόμενη καταστροφή και μας αποκαλούσαν Κάσσανδρες.

    Η σημερινή κατάσταση του χρηματιστήριου και των τραπεζών αντανακλά την πραγματική κατάσταση της οικονομίας.
    Πλήρη έλλειψη ψυχολογίας, εμπιστοσύνης, ρευστότητας και τζίρου άρα και βιωσιμότητας.
    Χωρίς πραγματική πρόσβαση στις αγορές και χωρίς πιστοληπτική γραμμή στήριξης, με τα κόκκινα δάνεια βρόγχο για όλους , οι συμπληγάδες είναι εδώ.

    Σύμφωνα με ένα παλιό ανέκδοτο, αν κόψεις τα πόδια του βατράχου όταν χτυπάς παλαμάκια, δεν πηδάει όχι γιατί είναι κουφός αλλά προφανώς γιατί δεν έχει πλέον πόδια.
    Εξήντα τέσσερις ερωτήσεις στη βουλή στο κύριο Μουζαλα και στο κύριο Βιτσα για το προσφυγικό . Καμία απάντηση.
    Όλοι οι χειρισμοί της κυβέρνησης πλήρως εν κρυπτόν όπως και στην εξωτερική πολιτική, όπως και στην οικονομία.
    Με τα ίδια καταστροφικά αποτελέσματα.
    Διεθνής διασυρμός της χώρας,
    Ανούσια οικονομική επιβάρυνση των ήδη εξουθενωμένων πολιτών,
    Άρωμα κακοδιαχείρισης κονδυλίων στην καλύτερη περίπτωση. Μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη.
    Χαμένες ευκαιρίες για θέσεις εργασίας.
    Ανεξέλεγκτες ΜΚΟ που γεννούν πλήθος ερωτηματικών και σε επίπεδο εθνικής ασφάλειας...
    Ο.. αριστερός ανθρωπισμός που δυστυχώς ταυτίστηκε για ακόμα μια φορά με την μικροπολιτική, την αδιαφάνεια, το θράσος την αλαζονεία και το κενό.
    Σε μια ελληνική κοινωνία, που πραγματικά της έχουν κόψει τα πόδια.

    Σε μια χώρα μετέωρη και σε απόγνωση, προσμένουμε να ακούσουμε στο Βελλίδιο τις ρεαλιστικές και ουσιαστικές προτάσεις που θα μας οδηγήσουν στην σταθερότητα την κανονικότητα και την προκοπή ξανά.
    Κύριε Πρόεδρε, καλή δύναμη, καλή επιτυχία.
    Για όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

    Κομματάρχης στην... Λάρισα, Κομματάρχης.. στα.. Τρίκαλα, Κομματάρχης και στο Στρασβούργο.
    Κατά παράφραση της διαφήμισης με την οποία μεγαλώσαμε..
    L' etat (e l Europe), c' est moi.

     Κ. ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ
    Tου χρόνου τα μαθήματα θα ξεκινούν στις 9.00
    «Tου χρόνου τα μαθήματα θα ξεκινούν στις 9.00 για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
    Του χρόνου κύριε ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ. θα ...κοιμάστε μόνος σας.

    Πόσο πιο χαμηλά σκοπεύουν να ρίξουν το δημόσιο βίο και να πλήξουν τη δημοκρατία μας. Η πόλωση και ο διχασμός ο μόνος δρόμος τους Η ισοπέδωση μας η σωτηρία τους. Δεν θα μείνουν αναπάντητοι, αλλά Δεν θα τους ακολουθήσουμε.στο σκοτάδι τους

    Σύμφωνα με επίσημο έγγραφο διαρροή της Wikileaks η εθνική στόχευση των Σκοπίων για την Μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα ήταν η πρόταση τους από το 2008. Έπρεπε να έρθει η κυβέρνηση των Σύριζα Ανέλ των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου για να τους τα προσφέρει.
    Τελικά κύριε Τσίπρα, δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

    "Να εξηγήσετε στους συνομήλικούς σας ότι η αδράνεια, η αποχή από τα κοινά είναι «βάλτωμα» και ότι το αύριο είναι πρόκληση γι’ αυτούς, όπως για όλους μας.
    Το μέλλον το διαμορφώνουν αυτοί που συμμετέχουν και όχι αυτοί που απέχουν. Να παρουσιάσετε τις θέσεις μας τεκμηριωμένα και με πειθώ. Με καλόπιστο τρόπο. Να αναγνωρίσετε με θάρρος και τις δικές μας αδυναμίες, δείχνοντας, όμως, το δρόμο της υπέρβασης.
    Να γίνετε, με άλλα λόγια, εσείς η νεολαία μας, οι ίδιοι το παράδειγμα του πολιτικού στελέχους που θα ήθελαν οι συνομιλητές σας. Τολμηροί, ενημερωμένοι, διαβασμένοι, απαιτητικοί. Όχι αλάνθαστοι, αλλά έντιμοι και εργατικοί. Οραματιστές και όχι ονειροπαρμένοι. Και μη φοβηθείτε, αυτό το τριήμερο, να μιλήσετε ανοιχτά. Κάντε ερωτήσεις, εκφράστε διαφωνίες, διατυπώστε προτάσεις. Όταν δημοσίως επικαλούμαστε στο λόγο μας τη γλώσσα της αλήθειας, οφείλουμε να τη μιλάμε πρώτα από όλα μεταξύ μας. Και όταν ζητούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε και εμείς οι ίδιοι –μην το ξεχνάτε ποτέ αυτό".

    Απόσπασμα από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο summer school της ΟΝΝΕΔ στη Κόρινθο.

    Κόντρα στο σκοταδισμό και τη λάσπη των ημερών.

    48.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών ενώ δρομολογουνται 23.000 κομματικές προσλήψεις. Κοινωνική.. Πολιτική και... Εξορθολογισμος δημοσίου αλλά... Σύριζα.

    Αξίζει πραγματικά να ρίξει κάποιος μια ματιά στα βιογραφικά του νέου Υπουργικού Συμβουλίου.
    Ανεπάγγελτοι κυβερνώντες με μόνο πρόσημο την κομματική διαδρομή.Και μάλιστα διαδρομή οπορτουνιστική θα έλεγα..
    Με φυσική εξέλιξη, ακυβέρνητη χώρα και άνεργους πολίτες.

    Υπουργός Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης. Στο πιο νευραλγικό ίσως τομέα εξωστρέφειας της χώρας . Καράβια καίγονται, βαρκούλες αρμενίζουν.

    Το κόμμα πάνω από όλα, (!) είπε ο κύριος Τσίπρας στην ομιλία του στην ΚΟ του Σύριζα. Η.. ελπίδα μόλις.. έφυγε.

    Δεν γνωρίζω πραγματικά τι έχει κατά νου ο κύριος Τσίπρας και η κυβέρνηση του να εορτάσουν στις είκοσι Αυγούστου. Πάντως εικοσιτέσσερις ώρες μετά, στις εικοσιμία Αυγούστου, λήγει το waiver των ελληνικών ομολόγων με σημερινή ανακοίνωση της ΕΚΤ. Που σημαίνει πρακτικά πιο υψηλό κόστος χρήματος, πιο περιορισμένη χρηματοδότηση και ρευστότητα στην αγορά. Και φυσικά το τέλος της δυνατότητας συμμετοχής στην ποσοτική χαλάρωση, που απολαμβάνει εδώ και δύο χρόνια όλη η ευρωζωνη εκτός της Ελλάδας των Σύριζα Ανέλ.

    Το να βλέπεις ξαφνικά έξω από το σπίτι σου να περνάει μια οικογένεια από αγριογούρουνα, κάτι που παρατηρείται όλο και πιο συχνά και σε περισσότερες περιοχές, είναι κάτι που πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και ολοκληρωτικά από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, πριν θρηνήσουμε θύματα.

    Η κυβέρνηση που με δικό της ψήφισμα έχει παγώσει τα τελευταία δύο χρόνια 1639 περιπτώσεις κατεδάφισης αυθαιρέτων μόνο στην περιφέρεια Αττικής,η ίδια κυβέρνηση του κυρίου Σπιρτζη που υποστήριζε νομοσχέδιο νομιμοποίησης αυθαίρετων λίγες μόνο μέρες πριν τα τραγικά συμβάντα,προσπαθεί να υποβαθμίσει την τραγική της ευθύνη μέσω της Ala cart εισαγγελικής παραγγελίας του κυρίου Κοντονη, ενώ ακόμα μετράμε νεκρούς και το κυριότερο δεν έχουμε ακούσει καμία επίσημη θέση για το τι πρέπει να γίνει για να μην ξαναζήσουμε τέτοια τραγωδία στο τόπο μας.

    Το κλίμα Σιγκαπούρης πλέον και στη Θεσσαλονίκη.. Προσδοκούμε και τους ρυθμούς ανάπτυξης της..

    Μετά την ισοπέδωση της οικονομίας, την εξάλειψη της ασφάλειας, την υπονόμευση των εθνικών συμφερόντων, τις δις θανατηφόρες πλημμύρες της Μάνδρας και την ολοκληρωτική θανατηφόρα πυρκαγιά, τη άλλο χρειάζεται, θεός να μας φυλάει, για να γίνει αντιληπτό ότι η μόνη θετική υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν στο τόπο είναι η αποχώρηση τους. Με ή χωρίς ένα μεγάλο συγγνώμη στον ελληνικό λαό.

    Μια κυβέρνηση που βρίσκει.. Δένδρα στο Ελληνικό για να μπλοκάρει τις επενδύσεις αλλά δεν είναι ικανή να προστατεύσει το δάσος τους οικισμούς και τους πολίτες.

    Μέσα στις τραγικές στιγμές που βιώνει η χώρα μας και που θα γίνουν ακόμα πιο έντονες με την ταυτοποίηση των θυμάτων, ο υπουργός Άμυνας κυριος Καμμενος θεωρεί ότι ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε κανονικά (!) και ότι.. πνίγηκαν μόνο πέντε (!)ουδέν σχόλιο.

    Οι σκέψεις όλων μας στα θύματα, τους τραυματίες και τις οικογένειές τους. Η ελπίδα μας και η προσδοκία μας στο πυροσβεστικό σώμα, που για ακόμα μία φορά ξεπερνάει τον εαυτό του. Ο προβληματισμος μας στην κλιματική αλλαγή που είναι εδώ ενίοτε με πυρκαγιές και πλημμύρες και κάθε φορά εκθέτει το κρατικό μηχανισμό και κοστίζει ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Η ασφάλεια των πολιτών πρέπει να γίνει και πάλι εθνική προταιρεοτητα.

    Γέννημα, θρέμμα Θεσσαλονικιός ο Λάμπρος Καούδης. Πιστεύει ότι η πολιτική πρέπει να λειτουργήσει με επιχειρηματικούς όρους στη λογική της ορθολογιστικής διαχείρισης των πόρων , στη δημιουργία της υπεραξίας στην κοινωνία και θετικών ισοζυγίων. Θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στη B’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Είναι σύμβουλος επιχειρήσεων και έχει δώσει επιτυχώς εξετάσεις στον επαγγελματικό στίβο, στο χρηματοοικονομικό τομέα, συνεργαζόμενος με μεγάλους τραπεζικούς ομίλους από το Λουξεμβούργο ως την Αυστραλία.

    Συνέντευξη στη Βιβή Ανδρίτσου

    Yπάρχει τρόπος να ανακάμψει η χώρα και να αλλάξει η εικόνα του κράτους; Τι είδους πολίτες και τι πολιτικούς χρειαζόμαστε;

    Η αξιοπιστία και η ικανότητα είναι αναμφισβήτητα στοιχεία επιτυχίας. Το κράτος ορίζει το κανονιστικό πλαίσιο , αλλά απαιτείται μια καθετοποιημένη σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα για την επίτευξη του βέλτιστου αποτελέσματος. Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται ακτινοσκόπηση και ανάλυση των προβλημάτων, εξέταση των εναλλακτικών σεναρίων, προσθήκη δεδομένων, γνώση της ανθρωπογεωργαφίας και στοχοπροσήλωση στην επίλυση. Χρειάζεται όλοι μας να είμαστε ειλικρινείς και εργατικοί, ενώ στον πολιτικό στίβο θα πρέπει να σταματήσει ο λαϊκισμός και τα επικοινωνιακά τεχνάσματα. Η πολιτική θέλει ανθρώπους γειωμένους που να έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Να επιθυμούν να εργαστούν και να προσφέρουν, να αποστρέφονται το λαϊκισμό και τα επικοινωνιακά σόου. Έχουμε ανάγκη από μια σύγχρονη κοινωνία με σύγχρονα κόμματα και σύγχρονες λύσεις από σύγχρονους ανθρώπους. Εμπιστεύομαι τις κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη γιατί είναι ορθολογιστής, μεθοδικός και εργατικός. Ξέρει να διακρίνει τα στοιχεία αυτά όπου υπάρχουν και δίνει μάχη για την παράταξη και την πατρίδα.

    Πως σχολιάζετε τη συμφωνία των Πρεσπών για την ονομασία της γειτονικής χώρας; Σας ανησυχούν οι εξελίξεις;

    “Η Μακεδονία είναι ένας τόπος ιερός. Είναι χώρος πολιτισμού και ιστορίας. Είναι χώρος ποτισμένος με αίμα. Αίμα ηρώων. Είναι η πατρίδα μας.” Έχω την τιμή να είμαι απόγονος του Ευθύμιου Καούδη ( Κρης), ο οποίος υπήρξε απελευθερωτής της Μακεδονίας. Ήταν αρχηγός της πρώτης ομάδας Κρητικών που εισήλθε στην κατεχόμενη, από τους Τούρκους, Μακεδονία, με σκοπό την ενίσχυση του Μακεδονικού Αγώνα.
    Η Μακεδονία είναι ο τόπος που ζούμε και θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε ειρηνικά. Σήμερα βρισκόμαστε σε δύσκολο σημείο. Οι κυβερνητικές επιλογές έχουν ανοίξει απίστευτες ατραπούς και κερκόπορτες για την εθνική μας κυριαρχία. Οι χειρισμοί της κυβέρνησης είναι επικίνδυνοι, γίνονται εν κρυπτώ και ασύνδετα , προσβλητικά προς το λαό και το κοινοβούλιο. Φοβάμαι για τα χειρότερα.

    Κρίνετε ότι χρειάζεται ανανέωση τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ και Β’ εκλογική περιφέρεια;

    Οι άνθρωποι πρέπει να βγουν μπροστά από τους θεσμούς. Η υποχρέωση στην πολιτική συγκυρία που βρισκόμαστε, είναι, να μπορέσει η παράταξη μας να δώσει εναλλακτικές λύσεις στην κοινωνία. Φυσικά και χρειαζόμαστε κεφαλαιοποίηση όλων όσων στήριξαν τη Νέα Δημοκρατία, αλλά απαιτείται συμπόρευση της ιστορικής διαδρομής με την ανανέωση. Είναι ώρα να δώσουμε τη σκυτάλη σε νέους ανθρώπους, όχι μόνο ηλικιακά , αλλά σε ανθρώπους που κομίζουν νέες αντιλήψεις, άλλη νοοτροπία και οπτική. Μόνο με ανθρώπους που έχουν επαγγελματικό πρόσημο, διαδρομή και πετυχημένη πορεία θα επιτευχθούν αλλαγές. Άνθρωποι που δεν έχουν διακριθεί στο στίβο της επαγγελματικής δραστηριότητας και κυρίως στο σκληρό ανταγωνιστικό ιδιωτικό τομέα, ανεβαίνοντας ιεραρχικά σ όλες τις βαθμίδες δεν μπορούν να ασκήσουν διοίκηση. Είναι δύσκολη η διαδικασία εξέλιξης στον ιδιωτικό τομέα. Η κρίση είναι βιωματική.
    Η πολιτική πρέπει να λειτουργήσει με επιχειρηματικούς όρους στη λογική της ορθολογιστικής διαχείρισης των πόρων , στη δημιουργία της υπεραξίας στην κοινωνία και θετικών ισοζυγίων.

    Πως μπορεί να αναπτυχθεί περισσότερο η Β’ περιφέρεια της Θεσσαλονίκης;

    Η Β’ περιφέρεια είναι μια περιοχή με απίστευτη δυναμική, αλλά με μεγάλη διασπορά των οικονομικών λειτουργιών της. “Είναι ένας κοιμώμενος γίγαντας”. Είναι ο τόπος που ζω και μεγαλώνω τα παιδιά μου. Ο τόπος της εργασίας μου, ο τόπος που αγαπώ! Πιστεύω, ότι πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στη γεωργία σε πρωτογενή και δευτερογενή μεταποιητικό επίπεδο, αλλά και στην προώθηση και ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού όπως του θρησκευτικού και του αθλητικού.

    H συνέντευξη δημοσιεύθηκε στην Karfitsa #723


    Σε μία εποχή που η εξωστρέφεια και οι πολιτικές γέφυρες είναι το ζητούμενο για την χώρα,η κυβέρνηση αρνείται την ψήφο στους Ελληνες του εξωτερικού και δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα στο εσωτερικό με τον ισοπεδωτικό κλεισθενη στην τοπική αυτοδιοίκηση και το άρωμα- δυσωδία τριπλων εκλογών, σε μία προσπάθεια εγκαθιδυσης πλήρης ακυβερνησιας. Διαίρει και βασίλευε.... Για τους εραστές της εξουσίας και όχι απλώς της κυβέρνησης.!

    Η Ελλάδα και η Ισπανία δήλωσαν έτοιμες(???) να δεχθούν επιστροφές αιτούντων άσυλο που θα εντοπίζονται μελλοντικά στα σύνορα Γερμανίας - Αυστρίας και οι οποίοι θα έχουν καταγραφεί για πρώτη φορά σε εδάφη τους, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.
    «Οι δύο χώρες έδειξαν ετοιμότητα να δεχθούν πίσω μετανάστες, που καταγράφηκαν για πρώτη φορά σε δικό τους έδαφος» ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος, ενώ παραδέχθηκε ότι δεν ήταν δυνατό να υπάρξει ανάλογη συμφωνία με την Ιταλία, η οποία άλλωστε δεν δεσμεύθηκε ούτε για τη δημιουργία κέντρων υποδοχής μεταναστών.( Ναυτεμπορική)
    Ανοιχτά ανεξέλεγκτα κέντρα που έχουν μετατραπεί σε χώρους ανομίας πορνείας και διακίνησης ναρκωτικών.... Ανεξέλεγκτες ΜΚΟ με άγνωστες προεκτάσεις...Στάσιμη διαδικασία άσυλου και επαναπροωθησης..Οικονομική καταστροφή των νησιών..Ανοχύρωτα σύνορα...Ανεπαρκείς ασφάλεια των πολιτών.. με Αποκλειστική ευθύνη της έλλειψης μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης των Σύριζα- Ανελ,που τώρα δηλώνουν...έτοιμοι(???) να δεχθούν επιστροφές αιτούντων άσυλου που θα εντοπίζονται μελλοντικά στα σύνορα Γερμανίας - Αυστρίας . Μηδενική σοβαρότητα,Μηδενική υπευθυνότητα.Μονό πρόχειρη και επιφανειακή κομματική μικροπολιτικη, ως συνήθως εδώ και τέσσερα χρόνια,που συνεχώς διογκώνει αντί να επιλύει τα προβλήματα μας.

    Μανδρα 2017, Μανδρα 2018..Στο ίδιο έργο θεατές. Αντί αντίπλημμύρικων έργων και ανάληψης πρωτοβουλίας επίλυσης του προβλήματος και αποκατάστασης των ζημιών, αποθεση ευθυνών και επικοινωνίακο σόου για άλλη μια φορά. Ως την επόμενη καταιγίδα.

    Η Ελλάδα και η Ισπανία δήλωσαν έτοιμες(???) να δεχθούν επιστροφές αιτούντων άσυλο που θα εντοπίζονται μελλοντικά στα σύνορα Γερμανίας - Αυστρίας και οι οποίοι θα έχουν καταγραφεί για πρώτη φορά σε εδάφη τους, δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ.

    «Οι δύο χώρες έδειξαν ετοιμότητα να δεχθούν πίσω μετανάστες, που καταγράφηκαν για πρώτη φορά σε δικό τους έδαφος» ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος, ενώ παραδέχθηκε ότι δεν ήταν δυνατό να υπάρξει ανάλογη συμφωνία με την Ιταλία, η οποία άλλωστε δεν δεσμεύθηκε ούτε για τη δημιουργία κέντρων υποδοχής μεταναστών.( Ναυτεμπορική)

    Ανοιχτά ανεξέλεγκτα κέντρα που έχουν μετατραπεί σε χώρους ανομίας πορνείας και διακίνησης ναρκωτικών.... Ανεξέλεγκτες ΜΚΟ με άγνωστες προεκτάσεις...Στάσιμη διαδικασία άσυλου και επαναπρώθησης..Οικονομική καταστροφή των νησιών..Ανοχύρωτα σύνορα...Ανεπαρκείς ασφάλεια των πολιτών.. με Αποκλειστική ευθύνη της έλλειψης μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης των Σύριζα- Ανελ,που τώρα δηλώνουν...έτοιμοι(???) να δεχθούν επιστροφές αιτούντων άσυλου που θα εντοπίζονται μελλοντικά στα σύνορα Γερμανίας - Αυστρίας . Μηδενική σοβαρότητα,Μηδενική υπευθυνότητα.Μονό πρόχειρη και επιφανειακή κομματική μικροπολιτική, ως συνήθως εδώ και τέσσερα χρόνια,που συνεχώς διογκώνει αντί να επιλύει τα προβλήματα μας.

    Μάνδρα 2017, Μάνδρα 2018..Στο ίδιο έργο θεατές. Αντί αντιπλημμυρικών έργων και ανάληψης πρωτοβουλίας επίλυσης του προβλήματος και αποκατάστασης των ζημιών, απόθεση ευθυνών και επικοινωνιακό σόου για άλλη μια φορά. Ως την επόμενη καταιγίδα..

    Μια ακόμα τακτική αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα καθημερινά προβλήματα της οικονομίας και της κοινωνίας και του εθνικού κινδύνου, που αυτοί προκάλεσαν, με μία νέα προσπάθεια διχασμού με την επίθεση τους και στην Εκκλησία.

    «Κλασική περίπτωση ακτιβισμού» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης τη χθεσινή επίθεση του Ρουβίκωνα στη γαλλική πρεσβεία.

    «Ο Ρουβίκωνας είναι πολιτική ομάδα που κάνει ακτιβισμό» δήλωσε στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας πως οι πρακτικές της συγκεκριμένης ομάδας δεν είναι «εγκληματικότητα αλλά παραβατικότητα».

    Μια δήλωση με ιδιαίτερη ερμηνεία,καθώς τις τελευταίες μέρες μετράμε θύματα πολιτών από τις αποφυλακίσεις βαρέων ποινικών εξαιτίας του Νόμου Παρασκευοπούλου,ενώ η αύξηση των ανεξέλεγκτων μεταναστευτικών ροών σε συνδυασμό με την κυβερνητική επιλογή της φίμωσης της Ελληνικής Αστυνομίας,θέτουν πλέον σαφέστατα τις ζωές μας και τις περιουσίες μας σε άμεσο κίνδυνο.

    Στο άβατο, την ανομία και την απώλεια εθνικής ασφάλειας,υπάρχει απάντηση.

    Συγκρότηση ενός ενιαίου υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων και Ασφάλειας, το οποίο θα χειρίζεται και το προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα,

    Δημιουργία ενός Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων και Πολιτικής Προστασίας, το οποίο να μπορεί να εξασφαλίζει άμεση, συντονισμένη και αποτελεσματική αντίδραση του συνόλου του κράτους,
    Λειτουργία ενός Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Χερσαίων και Θαλασσίων Συνόρων, ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η εθνική κυριαρχία, Εκσυγχρονισμός της ΕΥΠ, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί πλήρως στην κρίσιμη αποστολή της. Το κλειδί,η πολίτικη βούληση και η ικανότητα των στελεχών. ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ

    Όταν ο θύτης κατηγορεί το θύμα...
    «Η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη (ο οποίος έκανε λόγο για ανελέητη στοχοποίηση της συζύγου του ) να χρεώσει στην κυβέρνηση την άθλια αυτή ενέργεια είναι επικίνδυνη για τη δημοκρατία και επιβεβαιώνει την ολοκληρωτική του αντίληψη», σημείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

    Ψυχραιμία, ηρεμία και σύνεση. Πολύτιμα αγαθά απαραίτητα για δημιουργία που λείπουν από το δημόσιο βίο μας...

     

    Νιώθω μέσα μου σήμερα ότι το πνεύμα του είναι μαζί μας. Ευθυμιος Καούδης ο Κρης ,Μακεδονομαχος, απελευθερωτης της Μακεδονίας μας.

    Ελληνική Δημοκρατία του... Ρουβικονα. Οι μάσκες έπεσαν...Έτοιμοι πλέον να... πάρουν και την εξουσία. Μας οδηγούν σε επικίνδυνα μονοπάτια ισοπέδωσης διχονιας και αποξένωσης . Πρέπει να φροντίσουμε να επικρατήσει η σύνεση και η ψυχραιμία.

    Αν η ιστορία, ως συνήθως, κρίνει το μέλλον ,είναι ξεκάθαρο το τι έπεται με το δυσμενές σενάριο οδηγό.Αφού το θετικό θέλει αλλη ομάδα και οδηγό.

    EBA: Τι προβλέπουν οι παραδοχές του stress test

    Ανάπτυξη 2,4% το 2018 προβλέπει στο θετικό σενάριο και 0,2% στο αρνητικό σενάριο προβλέπουν οι παραδοχές Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (ΕΒA) για τα τεστ αντοχής των ελληνικών τραπεζών. Τα αποτελέσματα αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τον Μάιο.

    Το δυσμενές σενάριο προβλέπει υποχώρηση του ΑΕΠ κατά 1,3% το 2018 και κατά 2,1% το 2019, και ανάπτυξη 0,2% το 2020.

    Σύμφωνα με το βασικό σενάριο, το 2019 αναμένεται ανάπτυξη 2,5% και το 2020 2,4%.

    Σύμφωνα με την EBA, η ανεργία θα μειωθεί στο 19,9% το 2018, στο 18,3% το 2019 και στο 16,6% το 2020. Στο δυσμενές σενάριο, αναμένεται ανεργία 20,6% το 2018, 20% το 2019 και 19,1% το 2020.

    Στο βασικό σενάριο προβλέπεται πληθωρισμός 0,9% φέτος, 1% το 2019 και 1,1% το 2020, ενώ στο δυσμενές αναμένεται μηδενικός πληθωρισμός το 2018, -1,1% το 2019 και -1,8% το 2020.

    Οι τιμές των αστικών ακινήτων προβλέπεται να υποχωρήσουν κατά 0,5% το 2018 και να αυξηθούν κατά 0,5% το 2019 και κατά 1%, σύμφωνα με το βασικό σενάριο. Υποχώρησε 7,3% το 2018, 6,7% το 2019 και 3,6% το 2020 αναμένεται βάσει του δυσμενούς σεναρίου.

    Το βασικό σενάριο προβλέπει επίσης ετήσια αύξηση των τιμών των εμπορικών ακινήτων 0,3% κάθε χρόνο. Στο δυσμενές σενάριο αναμένεται μείωση των τιμών κατά 9,2% το 2018, 6,1% το 2019 και 2,2% το 2020.

    Σε ό,τι αφορά το Χρηαμτιστήριο το σενάριο αναφέρει πτώση των τιμών του Γενικού Δείκτη για τα έτη 2018 - 2020 στο 30,9%, 28,2% και 22,2%, αντίστοιχα. Ο μέσος όρος για την Ευρωζώνη αντίστοιχα είναι 31,4%, 28,7% και 22,6% για τα έτη 2018 έως και 2020.

    Νωρίτερα το Bloomberg είχε μεταδώσει πληφοροίες για τα δύο σενάρια.

    Όπως αναφέρει η EBA, το stress test έχει σχεδιασθεί για να δώσει στις εποπτικές Αρχές,τις τράπεζες και άλλους παράγοντες της αγοράς ένα κοινό αναλυτικό πλαίσιο, ώστε να συγκρίνουν με συνέπεια και να αξιολογήσουν την αντοχή των τραπεζών της ΕΕ σε οικονομικά σοκ. Η άσκηση δεν θα περιλαμβάνει όρια αποτυχίας, καθώς τα αποτελέσματά της θα χρησιμεύσουν ως εισροή στη Εποπτική Διαδικασία Ελέγχου και Αξιολόγησης (Supervisory Review and Evaluation Process).

    Το βασικό σενάριο είναι εναρμονισμένο με τις προβλέψεις που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τον Δεκέμβριο, ενώ το δυσμενές σενάριο υποθέτει την υλοποίηση τεσσάρων συστημικών κινδύνων, που θεωρούνται σήμερα ότι αποτελούν τις σημαντικότερες απειλές για τη σταθερότητα του ευρωπαϊκού τραπεζικού τομέα.

    Το δυσμενές σενάριο έχει σχεδιασθεί, ώστε να διασφαλίζει ένα επαρκές επίπεδο δυσκολίας σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Το μακροοικονομικό σενάριο περιλαμβάνει μεταβλητές, όπως το ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν), τον πληθωρισμό, την ανεργία, τις τιμές στοιχείων ενεργητικού και τα επιτόκια. Καλύπτει την τριετία 2018 - 2020. Με βάση το δυσμενές σενάριο, το ΑΕΠ της Ε.Ε. το 2020 είναι κατά 8,3% χαμηλότερο σε σχέση με το βασικό, με την απόκλιση να είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τις προηγούμενες ασκήσεις αντοχής.

    Η κυβέρνηση που, κατά δήλωση Ντάισελμπλουμ, “έκανε ευκολότερη τη ζωή των δανειστών” αναρωτιέται “τι θα είχε συμβεί” αν διαπραγματευόταν η Νέα Δημοκρατία.
    Να τους πούμε τι δεν θα είχε συμβεί:
    Δεν θα είχαν ληφθεί μέτρα 15 δις, δεν θα είχαμε 27 νέους φόρους και 21 περικοπές συντάξεων, δεν θα είχαμε λιτότητα με 3,5% πλεόνασμα μέχρι το 2022, δεν θα περνούσαν ντροπιαστικές διατάξεις που πλήττουν τους εργαζόμενους και εξυπηρετούν τα καζίνο, δεν θα είχαμε φτωχοποίηση των Ελλήνων.
    Έτσι απλά.

    Κυρία Μπαζιανα, δεν ξέρω αν κλαίτε, και δεν έχω καταλάβει γιατί, κάθε 5η Ιουλίου.  Πάντως οι Έλληνες από τότε, από τα capital controls και μετά, να γνωρίζετε ότι κλαίμε καθημερινά εξαιτίας σας. Με στοιχεία, όχι μυθοπλασία.

    Ο Μαξ Βέμπερ είχε προσδιορίσει τις τρεις καθοριστικές ιδιότητες ενός πολιτικού.  Το πάθος, το αίσθημα της ευθύνης και την αίσθηση του μέτρου.  Σήμερα χρειαζόμαστε περισσότερους πολιτικούς με αυτά τα χαρακτηριστικά. Οι λαοπλάνοι πολιτικοί, οι «μπαλκονάτοι» όπως τους λένε κάποιοι, έκλεισαν οριστικά τον κύκλο τους.  Δυστυχώς τον τελευταίο αυτού του είδους τον πληρώνουμε ακόμα."

    Από τη συνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" και τη δημοσιογράφο Δήμητρα Κρουστάλλη.Η παντελής έλλειψη σχεδιασμού και η μηδενική υπευθυνότητα και ικανότητα που έχουν μετατρέψει την οικονομία και την κοινωνία σε ακυβέρνητο τσακισμένο καράβι, ρίχνουν τώρα την χωρά και σε θαλασσοταραχη στην εξωτερική πολιτική. Απλά, Όλεθρος.

    Άδεια Κουφοντινα, ιδιαίτεροι μεσάζοντες, εισβολή Ρουβικονα στο Πεντάγωνο, τραγωδία με σφραγίδα Δουρου στην Αττική. Ξεκάθαρο μήνυμα Σύριζα στους επενδυτές.

    Αγαπητές φίλες και  φίλοι,νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω μέσα από τη καρδιά μου τόσο τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη  όσο και τα στελέχη του μητρώου της Νέας Δημοκρατίας ,για τη τιμή που μου έκαναν να με συμπεριλάβουν στην ομάδα των τριάντα δύο. 

    Το μητρώο για μένα αποτελεί ένα φάρο αξιοκρατίας προς την δοκιμαζόμενη από διαφθορά και αναποτελεσματικότητα κοινωνία και συνάμα απόδειξη σύγχρονης διαδραστικής πολιτικής όπως αρμόζει σε ένα σύγχρονο πολιτικά υπερβατικό κόμμα.

    Θέλω να διαβεβαιώσω όλους και όλες ότι σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που διανύει η πατρίδα μας και ιδιαίτερα στη περιοχή μας ,θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις μαζί με τους άλλους εξαίρετους συναδέλφους ώστε οι προτάσεις μας ,οι εισηγήσεις μας αλλά προπάντων  η αποτελεσματικότητα μας, να δώσουν διέξοδο στα μεγάλα μας προβλήματα.

    Η εμπιστοσύνη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, τόσο σε εμένα αλλά και σε όλους όσους συμμετέχουν στο μητρώο, αποτελεί τιμή αλλά και επιβεβαίωση και  συνάμα εγγύηση για να δούμε την Ελλάδα μας επιτέλους να πηγαίνει μπροστά.                                                                       

    Ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και σε δρόμο αντάξιο της ιστορίας μας.                                    

    Γιατί ναι, αξίζουμε πολύ περισσότερα.   
    Σας ευχαριστώ από καρδιάς,   
    Λάμπρος Α. Καούδης   

    Τελικά η.... ελπίδα ήρθε.

    Αλλά επιλεκτικά και μόνο για τους ποινικούς, τους τρομοκράτες, τους παρακρατικούς, τους μεσάζοντες και τους καθεστωτικούς. Ας το αντιληφθούμε και ας πράξουμε ανάλογα.

    Υπάρχουν πολλά θέματα που προκαλούν ανησυχία στην χώρα μας, αλλά πλέον είμαι ήρεμος. Είναι θέμα χρόνου να έρθουν στην αλήθεια μας.Τη μία, μοναδική και ολονών.

    Κάποια στιγμή πρέπει να αντιλειφθούμε ότι οι αποφάσεις υπουργών επηρεάζουν ολοκληρωτικά, και δυστυχώς τελευταία μοιραία, την ζωή των πολιτών. Τα θύματα της ανομίας που έσπειρε ο κ Παρασκεύοπουλος και οι οικογένειες τους δεν μπορούν να είναι πεδίο πειραματισμού και αντανάκλαση μικροκομματικής ιδεοληψίας. Ούτε οι υπουργοί υπεράνω των ευθυνών τους.Ειδικά όταν μιλάμε για απώλεια ανθρώπινων ζωών πολιτών.

    Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο διαγωνισμός πρόκλησης και αλήθειας στον οποίο συστηματικά και συστημικα έχουν αποφασίσει να επιδοθούν ο κυριος Καμμενος και ο κύριος Πολλακης δεν προάγουν το δημόσιο βίο αλλά αντιθέτως εκθέτουν ανεπανόρθωτα τη χώρα με την οργανωμένη σιωπή και συνενοχή της κυβέρνησης. Προσβάλλοντας τους πολίτες και τους θεσμούς με την εικόνα παρωδίας.

    Καρδιά καλοκαιριού, Διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών. Ένα μόνο ταμείο για εισιτήρια μέτρο που δεν διαθέτει pos! Κανένας αυτόματος πωλητής. Ένα μόνο ακυρωτικό μηχάνημα.

  • 0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

    Λαέρτου 22 Πυλαία 57001,
    Θεσσαλονίκη
    (Περιοχή Mediterranean Cosmos)

    ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

    2310 866 388


    ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ

    kaoudislambros@gmail.com

    ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

    697 374 0559 (Κλαρίδη Ρία)