• ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

    ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

    • Σταθερό φορολογικό σύστημα με min δέσμευση πενταετίας, επενδύσεις άνω των 20 εκατομμυρίων τουλάχιστον 10ετίας.
    • Βιώσιμοι φορολογικοί συντελεστές για όλες τις επιχείρησης (max 20%) κοινός φορολογικός άξονας.
    • Ελαστικότητα στην συμμέτοχη δαπανών.
    • Κεντρικός αυστηρός έλεγχος με αναμόρφωση του πτωχευτικού κώδικα χωρίς την δυνατότητα παραγραφής.
    • Πλήρη παύση εφοριών.
    • Πλήρες one stop shop fast track για επενδύσεις άνω των 20 εκατομμυρίων.
    • Restart εμπορικών τμημάτων πρεσβειών.
    • Restart invest in Greece & road shows
    • Άμεση εμπλοκή του πολιτικού προσωπικού στην προώθηση της χώρας.
    • Δημιουργία free zone στην Βόρεια Ελλάδα με key point το λιμάνι και την προσέλκυση assembling units ώστε η Ελλάδα να αναδειχτεί σε νούμερο ένα logistics center στην EU.(υποδομές, γραμμές τρένων, φυσική σύνδεση, διασύνδεση κτλ).
    • Μηδενική τριετής φορολόγηση επενδύσεων με ρήτρα προσλήψεων με οριζόμενο κατώτατο μισθό.
    • Restart σχεδιασμού, διοίκησης ΕΣΠΑ με σκοπό την βέλτιστη απορρόφηση και δημιουργία στοχευμένης υπεραξίας.
    • Αναβάθμιση ΕΤΕΑΝ σε κεντρικό όχημα παροχής ρευστότητας με απευθείας διασύνδεση με πηγές & φορείς εξωτερικής χρηματοδότησης.
    • Αυτονόμηση τοπικής αυτοδιοίκησης και δυνατότητα χρήσης των παγίων αυτής για σύνθετη χρηματοδότηση.
    • Δραστική μείωση του κράτους και του κρατικισμού.

    ΑΝΤΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ

    Αν σε κάθε κοινωνία κάποια στιγμή έρχεται το πλήρωμα του χρόνου η αίσθηση μου είναι ότι για εμάς αυτή η στιγμή είναι τώρα και είναι ήδη εδώ. Το δίλημμα πολιτικό και μη είναι πλέον σε τι χώρα ,σε τι περιβάλλον κοινωνικό θέλουμε να ζήσουμε και να παράγουμε εμείς και τι να κληροδοτήσουμε  στα παιδιά μας.
    Πέρα από τις οικονομικές παραμέτρους στις όποιες  βεβαία έχουμε αφιερώσει δυσανάλογα και ανισσόροπα προσπάθεια ανάλυσης σε σχέση με την πρόταξη λύσεων. Ίσως γιατί και εδώ η συνήθεια  επικρατεί της κοινής λογικής.
    Υπερανάλυση χωρίς  πάντα στόχο και οδηγό την υλοποίηση .Όχι  προσήλωση στη λύση αλλά στην ικανοποίηση άλλων ιδίων αναγκών. Αποτέλεσμα, οι γνωστές παθογένειες.
    Χάσιμο πολύτιμου βιολογικού χρόνου, επιτάχυνση πολιτικού αδιέξοδου.
    Αρεσκόμαστε σε ‘’δράκους ‘’ και παραφιλολογίες αντί να σκύψουμε στο πρόβλημα και απλά  να σηκώσουμε τα μανίκια.
    Ο Καβάφης το έθιξε πολύ πριν από εμάς με τους ‘’Βαρβάρους’’  του.
    Και είναι πράγματι κρίμα μια χώρα μαγική εικόνα. Μια χώρα δυο πλέον ταχυτήτων. Και η υψηλή ταχύτητα βάζει πλώρη για αλλού. Brain drain το λέμε…
    Από τη μια, μοναδική ιστορία, πνευματικός πλούτος, θεματικοί πόροι και ταλαντούχο ανθρωπινό κεφάλαιο με έμφυτη επιστημονικότατα και επιχειρηματικότητα. Από την άλλη, όμως ιστορία με κλειστά μουσεία ,πνευματικός πλούτος με αγκυλώσεις και άσυλο, επιχειρηματικότητα σε περιβάλλον ιδεοληπτικό σαν σε ταινία του ‘50 και επιθυμία για ανάπτυξη με μη βιώσιμους όρους και πλαίσιο. Ασκήσεις  ισορροπίας σε ένα επικίνδυνο διπολισμό.
    Και όμως το πιστεύω ακράδαντα. 
    Μπορούμε. Αρκεί να βρούμε και όλοι μαζί να φέρουμε στη επιφάνια την πολιτική βούληση πέρα από κομματικές στενωπούς και μικροκομματικές πολιτικές και να πατήσουμε αυτά τα ‘’δέκα κουμπιά’’. Με το σωστό τρόπο προς τη σωστή κατεύθυνση και με τους κατάλληλους ανθρώπους. Οι πολιτικές προσεγγίσεις πολλές και όλες σεβαστές. Η  λύση όμως μια. Και οφείλουμε να σταθούμε στο ύψος της ιστορικής μας ευθύνης και απαίτησης .Για τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας .Για την ιστορία μας και  για το κοινό καλό.
    Reale  politique  λοιπόν για αληθινή λύση σε υπαρκτά προβλήματα. Επιστροφή στη κανονικότητα .Όχι άλλη ανομία και έλλειμμα δημοκρατίας. Ναι στην ασφάλεια του πολίτη και της χώρας. Ναι στην παιδεία που μαζί με το χαρακτήρα μας αποτελεί το διαβατήριο στη ζωή και στη κοινωνία .Ναι στην υγιή επιχειρηματικότητα που δίνει δουλειές , κρατεί το ανθρώπινο κεφάλαιο στη χώρα και θεμελιώνει το αύριο όλων μας. Ναι στην πρόσβαση στη υγεία με αξιοπρέπεια. Ναι λοιπόν σε όλα τα αυτονόητα που χρήζουν επαναπροσδιορισμό.
    Και ο μονός τρόπος για να φύγουμε από τα κενά ευχολόγια και να δούμε όλα αυτά να παίρνουν σάρκα και οστά είναι  να αποφασίσουμε, να υποστηρίξουμε έμπρακτα και να υλοποιήσουμε τις ανάλογες πολιτικές.
    Να επιδιώξουμε ένα πλήρη εξορθολογήσω του δημόσιου βίου μας μέσω μιας αναγκαίας συνταγματικής  αναθεώρησης. Να στηρίξουμε την σύμπραξη παροχών  δημοσίων αγαθών και ιδιωτικού τομέα με σκοπό την δημιουργία υπεραξίας για τον πολίτη χωρίς κρατικιστική οπτική…Να αγκαλιάσουμε τις επενδύσεις που γεννούν θέσεις εργασίας χωρίς νοσηρές ιδεοληψίες. Να αντιληφτούμε ότι η απανταχού ομογένεια είναι πολύτιμο ελατήριο ανάπτυξης που τέλει χωρίς δικαίωμα ψήφου και ανταποδοτικού πλάνου συνεργασίας εν ύπνο.
    Με εθνικό σχέδιο ,όχι με περιστασιακή άλωση του κράτους.
    Και ο μονός τρόπος είναι η αξιοκρατία και η διαφάνεια. Ο κατάλληλος άνθρωπος επιτέλους στην κατάλληλη θέση. Γιατί η κρίση είναι βιωματική και η υλοποίηση θέλει δέσμευση και παραστάσεις.
    Και φυσικά ο ρόλος της αληθείας. Ο πιο σύντομος  δρόμος και ο καλύτερος συνοδοιπόρος στη ζωή.
    Ας φάνουμε λοιπόν ,αντάξιοι της στιγμής.

    ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

    Για να μπορέσει να επεκταθεί η εφαρμογή σε όλη την Ελλάδα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα πρέπει να υπάρξει εξοικονόμηση υπερβαλλόντων πόρων και όχι αλλαγή στο όριο φτώχιας. Αυτό απαιτεί μια διαφορετική οπτική του ασφαλιστικού σε πλήρως ανταποδοτική βάση. Θα  μπορούσε να υιοθετηθεί το μοντέλο της Αυστραλίας η το ελαστικότερο του Καναδά με τη λογική super annuation με επιλογή συντελεστή ( 5% ,8%, 10% ) άμεσης και συνολικής καταβολής με τη συνταξιοδότηση και τη χορήγηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε σχέση με την ακίνητη περιουσία και την συνολική περιουσιακή εικόνα ώστε να μην υπάρχουν ανταποδοτικές αδικίες αλλά και να προστατευτεί ο κοινωνικός ιστός. Αυτό είναι το βασικό concept ώστε να φύγουμε από το δυσλειτουργικό, άδικο και μη βιώσιμο καταστροφικό μόρφωμα του κυρίου Κατρουγκαλου, με σεβασμό στον ασφαλιζόμενο και άσκηση μιας ρεαλιστικής και αποτελεσματικής φιλελεύθερης κεντροδεξιάς πολιτικής.
  • 0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

    Λαέρτου 22 Πυλαία 57001,
    Θεσσαλονίκη
    (Περιοχή Mediterranean Cosmos)

    ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

    2310 866 388


    ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ

    kaoudislambros@gmail.com

    ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

    697 374 0559 (Κλαρίδη Ρία)